latinica  ћирилица
25/05/2017 |  08:03 ⇒ 13:03 | Аутор: РТРС

Кајкут предсједник СДС Бањалука; Марчетић: Скупштина је нелегална - све је у гепеку одрађено (ВИДЕО)

Синоћ је у Бањалуци СДС изабрао Младена Кајкута за предсједника Градског одбора странке.
Младен Кајкут - Фото: Screenshot/YouTube
Младен КајкутФото: Screenshot/YouTube

Међутим, избор Кајкута пратило је бурно реаговање дијела чланства странке, које је тврдило да им није дозвољен улазак у салу, гдје се одржавала Изборна скупштина и да је све било намјештено.

Члан бањалучког СДС-а Ненад Марчетић рекао је новинарима да њему и појединим члановима Градског одбора није дозвољено присуство Изборној скупштини. "Покушали су да ми забране улазак, али нисам дозволио. Скупштина је нелегална, све је изрежирано да побиједи Кајкут. Све је у гепеку одрађено", каже Марчетић.

Кајкут добио је подршку 172 делегата

Нови предсједник Градског одбора СДС-а Младен Кајкут добио је подршку 172 делегата, што је више од половине њих који су присуствовали Изборној скупштини.

Кајкут је захвалио свим делагатима Изборне скупштине на подршци и најавио да ће СДС у наредним годинама бити водећа политичка групација у Бањалуци, саопштено је из СДС-а.

У саопштењу се наводи да су кандидати за позицију предсједника бањалучког СДС-а били и Мирко Раковић, Славко Грбић и Саша Ловрић. Раковић је освојио 33 гласа, Грбић 20, а Ловрић 17 гласова делегата.

На синоћној Изборној скупштини изабран је и нови Градски одбор који ће у наредном периоду имати 60 чланова, као и 35 делегата који ће бањалучки СДС представљати на Скупштини СДС-а заказаној за недјељу, 28. маја.

Скупштини Градског одбора СДС-а присустовали су и предсједник странке Вукота Говедарица, генерални секретар Игор Остојић и предсједник Главног одбора СДС-а Милан Милићевић.

Извор: РТРС/Срна