latinica  ћирилица
24/05/2017 |  20:57 ⇒ 21:01 | Аутор: РТРС

Отворени "Дани Сребренице 2017"

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић отворио је вечерас традиционалну привредну и културно-спортску манифестацију "Дани Сребренице 2017" и поручио да она показује да у овој средини владају толеранција и заједништво.
Младен Грујичић - Фото: СРНА
Младен ГрујичићФото: СРНА

Грујичић је током обраћања позвао грађане да прате разноврсне садржаје "Дана Сребренице" и додао да се овогодишњи програм одржава под мотом "Сребреница, европски град културе".

- Овим почињу припреме за кандидовање Сребренице за европску пријестоницу културе 2024. године. Учинићемо све да будемо изабрани за организовање тог престижног културног догађаја, што би овој општини омогућило добијање средстава из европских фондова за уређење инфраструктуре и објеката за организовање те манифестације - истакао је Грујичић.

Вечерас су одигране ревијалне фудбалске утакмице између домаћег "Губера" и тузланске "Слободе", а организован је и музички концерт.

Манифестација "Дани Сребренице" одржава се по 14. пут и трајаће до 6. јуна, а предвиђени су бројни културни, спортски и привредни садржаји, промоције такмичења у спорту и другим вјештинама, као и у знању.

Програмом су планирани музички концерти, позоришне представе, промоције књига, изложбе фотографија и смотре фолклора.

Позната група "Црвена јабука" наступиће 1. јуна у 20.00 часова на игралишту за мале спортове.

Сутра је на програму крос ученика "Прве основне школе" из Сребренице и отварање изложбе фотографија о Националном парку "Тара".

Организатори овогодишњих "Дана Сребренице" су установе културе, школе и спортски клубови из ове општине.

Покровитељи су предсједник Републике Српске Милорад Додик и општина Сребреница, а златни спонзор компанија "Грос" која се бави експлоатацијом руде олова и цинка у Сасама код Сребренице.

Извор: СРНА