latinica  ћирилица
24/05/2017 |  14:49 ⇒ 17:22 | Аутор: РТРС

Модрича: Утврђене хитне мјере за нормализацију живота након невремена (ВИДЕО)

Начелник општине Модрича Младен Крекић и директор Републичке управе цивилне заштите Миле Међед посјетили су данас подручја ове локалне заједнице захваћена синоћњим невременом, гдје су са представницима мјесних заједница утврдили хитне мјере за нормализацију живота.
Модрича невријеме -
Модрича невријеме

Међед је оцијенио да је стање у Копривни, Врањаку и другим селима која гравитрају Требави веома тешко због чега је РУЦЗ, на захтјев начелника општине Модрича, јутрос ангажовала машинским тим који је рашчишћавао наносе на појединим локалним путевима.

Он је рекао новинарима у Копривни да ће механизација и људство машинског тима остати на терену док се не нормализује стање, те да ће општини и становништву бити на располагању и неколико лаких теренских возила.

Међед је потврдио да је синоћ од 23.00 часа, када је начелник општине Модрича прогласио ванредно стање у мјестима захваћеним невременом, у сталном контакту са руководством општине и локалном Цивилном заштитом, чијом је интервенцијом ситуација стављена под контролу и спријечене су посљедице по људе.

Начелник општине Модрича Младен Крекић рекао је да је невријеме причинило велику штету на путевима, мостовима и пољопривредним усјевима, коју локална власт и становништво без помоћи Владе Републике Српске и ресорних министарстава не могу санирати.

"Тренутно не можемо говорити о висини штете", рекао је Крекић и напоменуо да је невријеме, поред Врањака и Копривне, села која су највише страдала, захватило и требавска села Крчевљане, Ријечане и Бабешницу, те мјесто Ботајица на Вучијаку.

Крекић је подсјетио да се од синоћ рашчишћавају путеви и додао да ће наредних дана приоритет бити санација мостова на локалним водотоцима како би био обезбијеђен несметан прилаз свим домаћинствима, тренутно одсјеченим од главне комуникације са градом.

Мјештанин Копривне Драго Милићевић /66/ рекао је да је за мање од пола часа вода уништила мост, бујица је напунила њиву, а град који је падао око сат времена, уништио је све усјеве.

Он је додао да није упамтио овакву катастрофу.

Извор: Срна