latinica  ћирилица
24/05/2017 |  12:06 ⇒ 12:14 | Аутор: РТРС

Брчко: Бошњачки чланови Владе напустили сједницу

Градоначелник Брчког Синиша Милић прекинуо је јутрос сједницу Владе, након што су чланови из бошњачког народа напустили салу, не желећи да се изјашњавају о приједлогу одлуке о кредитном задужењу за ревитализацију Луке Брчко.
Влада дистрикта Брчко - Фото: РТРС
Влада дистрикта БрчкоФото: РТРС

Милић је оцијенио да би овакав потез једног броја чланова Владе могао да доведе у питање кредибилитет институција Брчко дистрикта, будући да су Савјет министара БиХ и оба дома Парламентарне скупштине БиХ дали сагласност на уговор о задужењу за овај пројекат.

Према његовим ријечима, никако се не може радити о угрожавању виталног националног интереса на који се бошњачки чланови Владе позивају, јер да је тако то не би прихватили бошњачки функционери у органима БиХ.

Шеф Одјељења за привредни развој Перо Гудељевић рекао је да, уколико не дође до ревитализације луке, ово јавно предузеће би брзо могло да дође у проблеме, да не може својим капацитетима да задовољи потребе лучког залеђа за претоваром робе и да ће у том случају комитенти потражити друге логистичке правце изван Брчког.