latinica  ћирилица
24/05/2017 |  09:19 ⇒ 11:25 | Аутор: РТРС

СДС пред изборима за потпредсједнике странке

Четири дана пред изборну сједницу Скупштине СДС-а, на којој ће бити бирани нови органи странке, сумирају се резултати лобирања по регионалним одборима од којих ће зависити кандидатуре, али и правац будућег кретања партије.
СДС - Фото: илустрација
СДСФото: илустрација

Како сазнају "Независне новине", од нових имена регију Херцеговине као нови потпредсједник требало би да представља Драган Ћузулан. СДС је посебно осјетљив на регију Бањалука и бањалучки Градски одбор, који су посљедњих десетак година потресале бројне афере. Извјесно је да ће кандидат с овог подручја бити Давор Шешић.

Најозбиљнији кандидат регије Посавина је Лазо Марић, у приједорској регији Борислав Бојић, док се у Прњавору води одсудна борба између предсједника ОО СДС Прњавор, Немање Васића и Миладина Станића. Најозбиљнији кандидат из зворничке регије је Драгомир Васић, док у добојској регији садашњег потпредсједника Бориса Јеринића угрожава кандидатура општинског начелника Обрена Петровића. Своје потпредсједничке позиције требало би да задрже Милован -Цицко Бјелица и Мићо Мићић. 

Иначе, из више извора "Независним" је потврђено да су се унутар СДС-а формирале три групе од којих ће свака настојати да обезбједи надмоћ у доношењу кључних одлука у наредном периоду. Једну предводе актуелни предсједник Вукота Говедарица и генерални секретар Игор Остојић. Другом управљају Мирко Шаровић и Немања Васић а уз њих је, наводно, и Борислав Бојић. Трећу групу, након што су дуго били у лошим односима, предводе градоначелник Бијељине Мићо Мичић и Дарко Бабаљ, делегат у Дому народа парламента БиХ.

Извор: Независне новине