latinica  ћирилица
24/05/2017 |  08:55 ⇒ 17:08 | Аутор: РТРС

Ђоковић: Агаси зна шта је потребно да се вратим јачи

Српски тенисер Новак Ђоковић говорио је за 'Gazzettu dello sport' о промјени тренера, али и новом проналажењу мотива.
Новак Ђоковић - Фото: Getty Images
Новак ЂоковићФото: Getty Images

Ђоковић у протеклих годину дана игра испод свог нивоа, а према сопственом признању испразнио се послије освајања Ролан Гароса и тек је у посљедње вријеме поново пронашао мотивацију.

У Паризу ће ове године први пут радити са легендарним Андреом Агасијем. "Током протекле двије недјеље, након растанка са Маријаном, разговарао сам телефоном са многим бившим врхунским играчима. Желио сам да чујем њихова мишљења. То су били разговори о разним аспектима живота тенисера.

Не само техничке природе. На крају, најбоље сам се споразумио са Агасијем", открио је Новак и додао због чега: "Прије свега, наши стилови игре су веома слични, а и он ме је увијек инспирисао. Мислим да и то помаже. Изнад свега, Андре је имао слично искуство као и ја, ако не и горе.

Дошао је до тренутка да одбацује спорт који је волио, пао је испод 100. позиције послије доминације. Али поново је пронашао себе и вратио се на прво мјесто.

Због тога он зна шта је потребно да се подигнете и вратите се јачи него икада раније. Он је такође и револуционар у тенису због своје харизме, а успио је да остане на земљи", рекао је Ђоковић, преноси Спорт клуб.

Ђоковић је поновио да ће се са Агасијем добро упознати тек у Паризу на Ролан Гаросу, а није желио да говори о свом мјесту у историји тениса.

"То је питање за новинаре. Ја ћу отићи срећан у сваком случају. Могу да кажем да ми представља огромну сатисфакцију што ме стављају заједно са именима као што су Борг, Агаси, Сампрас, Федерер и Надал. То значи да је страст коју сам имао, у комбинацији са великим жртвама, донијела ниво о којем сам само могао да сањам као дијете."

Прије годину дана српски тенисер је постао први човјек у историји који је у исто вријеме држао сва четири Грен слема на три различите подлоге, али од тада су и проблеми кренули.

"То је тачно. Та побједа ми је донијела много различитих емоција. У једну руку то је била срећа коју никада раније нисам осјетио, а са друге стране то ме је исцрпило у потпуности. Од тог тренутка сам почео са лошијим играма. Не говорим само о резултатима, већ и о концентрацији."

Оно што је тражио у претходних десетак мјесеци каже да је нашао ове сезоне на шљаци.

"Сада се другачије осјећам. Иако сам изгубио финале Рима, ослободио сам позитивну енергију. Добро сам се осјећао током цијеле сезоне на шљаци. Против Тима сам одиграо најбољи меч у посљедњих десет мјесеци и то је оптимална база. У финалу је Саша био сјајан, био је бољи."

Српски тенисер тренутно је други на АТП листи, а у наредном периоду послије Ролан Гароса имаће прилику да знатно умањи заостатак за Ендијем Маријем.