latinica  ћирилица
23/05/2017 |  20:15 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

Отворен тениски турнир "Добој опен 2017"

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић отворила је вечерас у Добоју Међународни мушки "ИТФ фјучерс" турнир у тенису чији је наградни фонд 15.000 долара и на којем ће наступити 32 такмичара.
Отворен тениски турнир у Добоју - Фото: СРНА
Отворен тениски турнир у ДобојуФото: СРНА

Давидовићева је, говорећи о значају спорта, истакла да ресорно министарство годинама подржава одржавање овог турнира који је сврстан у манифестације од посебног значаја за Републику Српску.

"Министарство подржава овакве манифестације јер промовише спорт и мотивише младе људе да се окрену спорту", рекла је Давидовићева.

Она је истакла да је Добој мултикултурална заједница и град младих и спорта, те одала признање добојском тениском клубу на ентузијазму да буду обновљени тениски терени након катастрофалне поплаве 2014. године.

На турниру "Добој опен 2017", који ће трајати до 28. маја, наступиће 32 тенисера, од којих 20 на основу ранга, осам најбољих квалификаната, те четири на позив организатора.

Први носилац је Црногорац Љубомир Челебић тренутно 449. на АТП листи, а на турниру, осим такмичара из земаља региона, учествују и они из Аустралије, Аргентине, Мексика, Бразила и САД.

Финални мечеви у дубл конкуренцији биће одиграни у суботу, 27. маја, а у синглу у недјељу, 28. маја.

Побједнику турнира припашће награда од око 2.200 долара и 18 АТП бодова.

Главни покровитељи турнира су Влада Републике Српске и град Добој.

Извор: СРНА