latinica  ћирилица
23/05/2017 |  16:59 | Аутор: РТРС

Почело суђење функционерима СДА

Читањем оптужнице и излагањем уводних ријечи Тужилаштва, данас је у Општинском суду у Сарајеву почело суђење генералном секретару СДА Амиру Зукићу и потпредсједницима ове странке - Асиму Сарајлићу и Мирсаду Кукићу.
Асим Сарајлић,Амир Зукић,Мирсад Кукић - Фото: klix.ba
Асим Сарајлић,Амир Зукић,Мирсад КукићФото: klix.ba

Суђење је почело и за остале оптужене у предмету "Босна" - бившем директору у "Електропривреди" Еседу Џанановићу, Рамизу Каравдићу, Сенаду и Неџаду Траки, Сафету Бибићу и Сеиду Фазлагићу, преноси "Дневни аваз".

Тужиоци су читали опужницу сат времена, а оптужница за незаконито запошљавање у институцијама, према којој су оптужени примали новац, садржи 13 тачака.

Оптужница их терети да су, као политички утицајне особе, незаконито запошљавали у Сарајеву, Тузли, Бановићима, Бихаћу и другим градовима, те за то узимали накнаду од 16.000 до 19.000 КМ.

Амир Зукић је рекао да је језички схватио оптужницу, али да му ништа друго није јасно, док је Кукић рекао тужиоцу да је "ријеч о рочишту, а не политичком митингу".

Одбране оптужених данас нису износили уводне ријечи, највивши да ће то учинити након што виде доказе Тужилаштва.

Одбране су данас имале приговоре на уводно излагање Тужилаштва, оцијенивши да је Тужилаштво данас интерпретирало завршне, а не уводне ријечи.

Сенка Ножица, адвокат Зукића, рекла је да ће доказати да он није починио кривично дјело које му се ставља на терет, те да од 96 свједока, колико ће бити саслушано у овом предмету, ниједан није потврдио да је Зукић тражио или примио новац.

Извор: Срна