latinica  ћирилица
23/05/2017 |  08:31 | Аутор: РТРС

Саобраћај без застоја и посебних ограничења

Саобраћај се овога јутра у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија без застоја и посебних ограничења, а у вишим предјелима и котлинама има магле.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

На дионицама у усјецима и поред камених косина возачима из Ауто-мото савеза Републике Српске скрећу пажњу на могућност ситнијих одрона земље и камења на коловоз.

Настављени су радови на санацији клизишта и реконструкцији коловозног застора на дионици магистралног пута Бањалука-Челинац у мјесту Ребровац, због чега је измијењен је режим саобраћаја.

Због изградње подземног далековода измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Власеница-Хан Пијесак.

Ради ископа сондажних јама, на дионицама магистралног пута Приједор-Ламовита, Козарац-Ламовита, Ламовита-Ивањска и Ивањска-Шарговац, измијењен је режим саобраћаја.

Због радова на изградњи кружног тока, У Милићима је измијењен режим саобраћаја на раскрсници дионице магистралног пута Коњевић Поље-Милићи и регионалног пута Милићи-Зелени Јадар, а постављена је привремена саобраћајна сигнализација.

У току су радови на санацији коловоза кроз град Требиње на дијелу магистралног пута, у дужини од 300 метара због чега се теретни саобраћај из правца Љубиња усмјерава на кружном току десно, па преко улице Требињских бригада и Каменог моста према Билећи, а из правца Билеће, лијево преко Каменог моста и Улицом требињских бригада.

У току су радови на изградњи вијадукта "Маховљани" на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор због чега је петља "Маховљани" затворена за саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због радова на изградњи вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, на локалитету Маховљанске петље од 23.00 до 5.00 часова су повремене обуставе саобраћаја у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор, због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта, која су ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор.

Због изласка механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Станари, секција Прњаворска петља.

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац", као и на регионалном и магистралном путу, са уредно постављеном привременом саобраћајном сигнализацијом.

На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице због радова је измијењен режим саобраћања.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремених обустава саобраћаја, у трајању од пет до 15 минута, у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

Деминерски радови изводе се и на регионалном путу Сребреница-Скелани, у мјесту Крагљиводе. У времену од 8.00 до 16.00 часова саобраћај се обуставља 30, а пропушта 10 минута.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и дионици Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном саобраћајном траком, наизмјенично.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На подручју ФБиХ појачана је фреквенција возила у градским центрима, а магла мјестимично смањује видљивост у вишим предјелима, као и у котлинама и уз ријечне токове.

На регионалном путу Биљешево-Какањ због извођења радова у мјесту Доњи Тичићи, саобраћај се обуставља од 9.00 до 15.00 и од 17.00 до 21.00 час. У осталом периоду возила саобраћају наизмјенично, једном траком.

Почели су радови на одржавању магистралног пута Транзит кроз Сарајево. Од 8.00 до 16.00 часова саобраћа се једном траком наизмјенично, уз повремене обуставе.

И на осталим дионицама гдје се изводе санациони радови саобраћа се спорије уз обавезно поштивање привремено постављене сигнализације, укључујући магистралне путеве Јабланица-Мостар, Тузла-Калесија, Бугојно-Купрес и Мостар-Широки Бријег.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих чекања на прелазак границе.

Због радова који још трају на подручју Хрватске, повремено се на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања формирају дуже колоне возила.

Извор: СРНА