latinica  ћирилица
22/05/2017 |  20:10 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

У уторак нестабилно са честим пљусковима (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра прије подне биће суво, током дана нестабилно са честим пљусковима и грмљавином, а постојаће услови за локалне непогоде са градом.

Највиша дневна температура биће од 20 до 25 степени Целзијусових.

Ујутру ће бити суво и сунчаније, мада ће у многим предјелима бити са више облака. Већ током пријеподнева нестабилност ће условити да на сјеверу и западу, те на крајњем истоку буде првих пљускова и грмљавине, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Пљускови ће се средином дана ширити ка централном појасу, истоку и југу, да би касније поподне и према вечери било јачих грмљавинских процеса. Локално ће бити јачих пљускова, уз нешто обилније падавине, а поново је могућа и појава града понегдје.

Према ноћи, на сјеверозападу и сјеверу поново ће бити услова за грмљавину и локалне непогоде. У ноћи се очекује раслојавање облачности и њено дјелимично кидање.

Услови за пљускове ће још остати на сјеверу и уз ријеку Дрину, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха данас у 14.00 часова: Бјелашница шест, Соколац 17, Иван седло 18, Сарајево и Сребреница 19, Градачац, Ливно, Тузла и Зворник 22, Бањалука, Бијељина и Јајце 23, Добој, Неум, Приједор и Сански Мост 24, Требиње и Зеница 25, те Мостар 28 степени Целзијусових.

Извор: СРНА