latinica  ћирилица
22/05/2017 |  19:52 | Аутор: РТРС

Ники Хејден подлегао повредама у болници

Ники Хејден, бивши Мото ГП шампион, подлегао је повредама у болници.
Ники Хејден (Фото: motogp.com) -
Ники Хејден (Фото: motogp.com)

Тридесетпетогодишњег Американца је прошле сриједе ударио аутомобил док је возио бицикл у Италији, од када је био на интензивној њези у болници Маурицио Буфалини у Чезени – због тешког оштећења на мозгу.

Из болнице су саопштили да је Хејден претрпио озбиљну политрауму, дијагнозу која се у медицини користи када особа доживи више трауматичних повреда.

Аутомобилу је од силине ударца разбијена шофершајбна, а полиција је покренула истрагу о несрећи и испитала је 30-годишњег возача.

Првак најбржег шампионата на два точка из 2006. године се само три дана прије несреће такмичио у Супербајк шампионату Италије.

'Клинац из Кентакија' остаје посљедњи возач из Сједињених Америчких Држава који је тријумфовао у 'краљевској класи', али и као возач који је споменуте 2006. прекинуо низ од пет узастопних титула Валентина Росија.

Био је дио Мото ГП породице од 2003. до 2016. године, а ваозио је још за Хонду и Дукати. Стартовао је у укупно 218 трка, остваривши три побједе уз 28 подијума.

Прошле године се пребацио у серију Супербајк, а сезону 2016. је завршио на петом мјесту. Хејден је ове сезоне био 13. на табели, а наступао је за тим Ред бул Хонда.

У Италију је послије несреће допутовало неколико чланова његове породице из САД, укључујући и мајку и брата.

Извор: Б92