latinica  ћирилица
22/05/2017 |  16:47 ⇒ 18:24 | Аутор: РТРС

Приједор: Пријем за полазнике ЈУ "Центар Сунце" (ВИДЕО)

На овогодишњим, 24. приједорским Међународним уличним тркама, први пут су учествовала дјеца са посебним потребама. Највећи број учесника су полазници Јавне установе "Центар Сунце" за које је организован пријем у Градској управи.
Приједор: Пријем за полазнике ЈУ ""Центар Сунце" - Фото: РТРС
Приједор: Пријем за полазнике ЈУ ""Центар Сунце"Фото: РТРС

Основци и средњошколци са посебним потребама, полазници Јавне установе "Центар Сунце" из Приједора, за прво учешће на уличним тркама, припремали су се трчећи са наставницима поред ријеке Сане. Награде нису изостале.

 - Супер ми је било и захвалан сам зато што су нас одвојили да можемо трчати, јер када смо трчали са другом дјецом нисмо уопште имали никакву шансу, овако је боље и освојио сам треће мјесто - каже Немања Јефтић.

Ово је прилика да се дјеца са посебним потребама равноправно укључе у друштво. Ова трка требало би да прерасте у традицију.

- Желим да се захвалим свима онима који су дали свој допринос за овако значајан пројекат, којим се показује инклузија у пракси и чињеница да дјеца са сметњама у развоју нису заборављена - каже Слађана Радаковић, директорка ЈУ "Центар Сунце".

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић је изразио посебно задовољство укључивањем дјеце са поссебним потребама у трке, јер су тиме, како је рекао, сви грађани Приједора, односно сва дјеца била укључена. Он је честитао дјеци на уложеном труду и уручио им стимулативне награде.

Приједорска Јавна установа "Центар Сунце", основана је на темљима некадашње Средње и основне школе "Ђорђе Натошевић" за дјецу са посебним потребама. Установу похађа 116 основаца и 23 средњошколца.