latinica  ћирилица
22/05/2017 |  15:00 | Аутор: РТРС

Добниг: Рајфајзен остаје на тржишту БиХ

Предсједник Управе Рајфајзен банке БиХ Карлхајц Добниг изјавио је да се ова финансијска институција неће повући са тржишта БиХ.
Директор Рајфајзен банке Карлхајнц Добинг - Фото: СРНА
Директор Рајфајзен банке Карлхајнц ДобингФото: СРНА

С обзиром на то, да су се недавно у појединим медијима појавили наводи да Рајфајзен бенк интернешнел разматра опцију повлачења са тржишта у БиХ, Добниг је рекао да та информација није тачна, те да се ради о коментару и ставу новинара Фајненшл тајмса, што ни у ком случају не одражава став РБИ Управе.

Према његовим ријечима, Рајфајзен банка у БиХ послује стабилно, а отворењем 97. пословнице ове године, наставила је ширење своје мреже, саопштено је из Банке.

Добниг је рекао да тамо гдје Банка препозна потребу и повећан обим пословања, размотриће отварање нових пословница, те додао да је поносан што Рајфајзен банка ове године обиљежава и 25 година рада и раста на тржишту БиХ.

- Као једна од водећих банака у БиХ, у периоду који је пред нама, наставићемо инвестирати у нове технологије, како бисмо остали поуздан партнер свим нашим клијентима и спремно одговорили на све пословне изазове - истакао је Добниг.

Извор: СРНА