latinica  ћирилица
22/05/2017 |  14:26 | Аутор: РТРС

Мирјанић позвао италијанске фирме да инвестирају у Републику Српску

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић, који се налази у дводневној посјети Италији, позвао је данас италијанске фирме да инвестирају у Републику Српску, истичући да ће Влада Републике Српске обезбиједити повољне услове за реализацију таквих инвестиција.
Министар Мирјанић у посјети Италији - Састанак у Привредној комори - Фото: РТРС
Министар Мирјанић у посјети Италији - Састанак у Привредној комориФото: РТРС

Министар Мирјанић, за кога је данас приређен пријем у Привредној комори у Равени у Италији, изразио је задовољство могућношћу да се Република Српска представи потенцијалним инвеститорима и компанијама у регији Равена и Ферара.

Након сусрета у Привредној комори, министар Мирјанић се састао са представницима 10 италијанских фирми.

Многе од италијанских фирми које се баве производњом машина специјализованих за прераду воћа и поврћа, хладњача, фирме из области водопривреде и пречишћавања отпадних вода, те опреме за наводњавање, те производњом садница, изразиле су интерес за формирањем заједничких предузећа за производњу и пласман не само роба, него и услуга.

Министар Мирјанић је указао на повољан третман страних инвеститора у Републици Српској, који је код нас регулисан Законом о страним улагањима и пореском политиком, која је међу најстимулативнијима у региону.

Посјету Италији,Мирјанић ће наставити обиласком фирми које су одабране као најпрестижније у области пољопривреде и са интересом и потенцијалом за ширење на наше тржиште.