latinica  ћирилица
21/05/2017 |  15:37 ⇒ 21:11 | Аутор: РТРС

Сутра мало топлије, киша могућа само на истоку и сјеверу

У Републици Српској и Федерацији БиХ утра ће бити мало топлије уз више сунчаних периода, а киша ће бити могућа само на истоку и сјеверу.

Ујутру ће бити умјерено облачно, на истоку и понегдје на сјеверу нешто више облака и уз слабу кишу понегдје поподне и увече, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од 10 до 16, у вишим предјелима од седам степени Целзијусових. Дневна температура ваздуха биће од 19 до 25, на југу око 27, а у вишим предјелима од 15 степени Целзијусових.

Током дана биће мало топлије уз више сунчаних периода, поготово на југу и западу. На истоку остаје промјенљиво и нестабилно вријеме па ће од средине дана поново бити повремене кише и пљускова са грмљавином.

Касније поподне и увече пљускови ће се јављати и понегдје на сјеверу дуж ријеке Саве, у Семберији и Посавини.

Дуваће слаб, умјерен сјеверозападни вјетар, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

У уторак, 23. маја, ујутру ће бити суво и сунчаније, али већ током пријеподнева на сјеверу и западу почињу први пљускови са грмљавином.

Пљускови ће се средином дана ширити од сјевера ка истоку и југу, а касније поподне и увече киша ће падати у већини предјела. Локално ће бити и јачих пљускова уз нешто обилније падавине, а поново је могућа и појава града понегдје.

Јутарња температура ваздуха од седам до 14, на југу до 17 степени Целзијусових.

Највиша дневна температура ваздуха биће од 21 до 25, на југу око 27, у вишим предјелима од 17 степени Целзијусових. Поподне се очекује свјежије вријеме.

У сриједу, 24. маја, наставља се промјенљиво вријеме. Ујутру ће бити слаба киша понегдје на истоку, у осталим предјелима суво уз сунчане периоде.

Током дана биће промјенљиво уз повремену кишу и пљускове са грмљавином. Падавине ће бити углавном слабије него у уторак.

Јутарња температура ваздуха биће од 11 до 16, у вишим предјелима од седам степени Целзијусових. Највиша дневна температура ваздуха биће од 20 до 24, на југу око 26, у вишим предјелима од 16 степени Целзијусових.

У четвртак, 25. маја, биће мало свјежије и облачно вријеме са кишом. На југу ће бити промјенљиво уз повремене пљускове али и уз повремене суве и сунчаније периоде.

Јутарња температура ваздуха биће од 10 до 16, у вишим предјелима од 7 степени целзијусових. Највиша дневна температура ваздуха биће од 18 до 22, на југу око 25, у вишим предјелима од 14 степени Целзијусових.

Данас је промјенљиво облачно са сунчаним интервалима.

Температура ваздуха у 15.00 часова: Бјелашница три, Чемерно осам, Калиновик 10, Кнежево, Хан Пијесак 11, Чајниче
12, Мањача, Мраковица, Соколац 13, Источно Сарајево, Рибник, Гацко, Невесиње 14, Котор Варош, Мркоњић Град, Фоча, Сребреница, Шипово, Сарајево и Бугојно 15, Крупа на Уни, Рудо 16, Вишеград, Ливно 17, Зворник, Земица 18, Билећа, Тузла 19, Нови Град, Требиње, Бањалука 20, Приједор, Србац, Добој и Неум 21, Брод, Мостар 22, Бијељина 23 степена Целзијусова.

Извор: СРНА