latinica  ћирилица
21/05/2017 |  09:04 | Аутор: РТРС

Данас свјежије са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити мало свежије и облачно са кишом, уз највишу дневну температуру до 24 степена Целзијусова.
Киша - Фото: РТРС
КишаФото: РТРС

Пријеподне биће облачно са јачом кишом док ће поподне киша бити слабија и повремена, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Киша ће бити јача на истоку и сјеверу, а слабија и повремена у осталим предјелима. На југу Херцеговине биће претежно суво уз слабу кишу само понегдје.

Од средине дана на сјеверу и западу разведравање уз повремене сунчане периоде, а краткотрајна киша и пљускови ће се јављати само понегдје.

На истоку остаје облачно са повременом кишом и пљусковима до краја дана.

Дневна температура ваздуха биће од 17 до 24 на југу и крајњем сјеверу, а у вишим предјелима од 13 степени Целзијусових.

Дуваће умјерен вјетар сјеверних смјерова, а на планинама повремено јак, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура у 8.00 часова: Чајниче, Хан Пијесак и Чемерно осам степени Целзијусових, Кнежево и Калиновик девет, Мањача и Соколац 10, Невесиње, Шипово и Мркоњић Град 11, Крупа на Врбасу, Котор Варош, Источно Сарајево, Гацко, Крупа на Уни, Рибник, Тузла, Рудо, Ливно, Сарајево и Бугојно 12, Нови Град, Билећа, Фоча, Вишеград, Бањалука, Сребреница, Бијељина и Добој 13, Приједор, Зворник и Зеница 14, Брод и Србац 15, а Требиње и Неум 16 степени целзијусових.

Падавине у протекла 24 часа: у Бањалуци је пало 30 литара кише по метру квадратном, у Крупи на Уни и Зворнику 21, Српцу 20, Новом Граду 18, Сребреници 17, Вишеграду 16, Билећи 15, Рибнику и Приједору 13, Добоју и Мркоњић Граду 11 литара, а у Бијељини и Хан Пијеску девет литара кише по метру квадратном.

Извор: Срна