latinica  ћирилица
20/05/2017 |  15:44 ⇒ 19:33 | Аутор: РТРС

Суд БиХ одбио захтјев одбране генерала Ђукића за обнављање кривичног поступка

Суд БиХ одбио је захтјев одбране генерала Новака Ђукића да буде обновљен кривични поступак у предмету против генерала Ђукића, у којем је осуђен на казну од 20 година затвора.
Генерал Новак Ђукић - Фото: РТРС
Генерал Новак ЂукићФото: РТРС

Генералов адвокат Милорад Ивошевић изјавио је за РТРС да ово рјешење Суда БиХ представља практично преписану одлуку Апелационог вијећа Суда БиХ, које је одбило жалбу генерала Ђукића на првостепену пресуду, којом је осуђен на 25 година затвора.

Основ рјешења за одбијање захтјева суд налази у томе да је у првостепеном поступку вјештак Берко Зечевић сасвим тачно утврдио узроке за насталу посљедицу, у којој је погинуло 71 лице, и у коме није уопште било сумње о одговорности Новака Ђукића.

 Адвокат Милорад Ивошевић

Сада Суд такође апсолутно изражава да су налаз и мишљење Берка Зечевића били тачни, те у тим односима Суд сматра да су вјештачењем Зечевића, одлука, као и одговор на питање узрочника ове трагедија, зацементирани.

Одлуком суда, у којем је вијеће донијело ово рјешење ни на који начин није посумњало, а посебно сматрају да је истина утврђена по вјештаку Зечевићу једина истина и да о томе не желе ни разговарати, рекао је адвокат Ивошевић за РТРС.