latinica  ћирилица
20/05/2017 |  13:48 ⇒ 13:49 | Аутор: РТРС

ПДП од Лукача тражи хитну провјеру сазнања о плану "Посљедња шанса"

Клуб посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске упутио је питање министру унутрашњих послова Републике Српске Драгану Лукачу у којем тражи хитну провјеру сазнања у вези са наводним планом "Посљедња шанса" објављеном у медијима, а којим се, наводно, удара на уставни поредак Републике Српске.
ПДП -
ПДП

"С обзиром на то да је ријеч о врло озбиљним тврдњама које, наводно, ударају на стабилност Републике Српске, питамо министра Лукача шта је предузео у вези с тим и тражимо да нас хитно информише о сазнањима", наводи се у саопштењу ПДП-а.

У ПДП-у наводе да је ријеч о сувише важним питањима да би остала у сфери нагађања, због чега траже од Лукача да хитно предузме све мјере како би евентуални учесници наводног плана "Посљедња шанса" били кажњени.

"Уколико се, пак, испостави да је ријеч само о ширењу дезинформација с циљем дискредитовања опозиције у Републици Српској, од министра унутрашњих послова Републике Српске захтијевамо да против организација и појединаца који су у вези са овом темом иступали у јавности покрене истрагу због подметања кривичног дјела и ширења страха од удара на уставно уређење Републике Српске", наводи се у саопштењу ПДП-а.

Извор: СРНА