latinica  ћирилица
20/05/2017 |  13:35 ⇒ 14:22 | Аутор: РТРС

Ђокић: Социјалисти важан политички фактор Српске и БиХ

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је данас да Социјалистичка партија представља важан политички фактор Републике Српске и БиХ, посебно Српске.
Социјалистичка партија -
Социјалистичка партија

"Основни програмски принципи социјалиста су борба за убрзан економски раст и развој Републике Српске што подразумијева развој наше економије са што већим бројем нових радних мјеста и задржавањем постојећих", рекао је Ђокић новинарима у Бањалуци, након што је присуствовао изборној конференцији Градског одбора бањалучког СП-а.

Ђокић је истакао да су програмски принципи СП-а и борба за што бољи положај радника у процесу рада, побољшање живота сваког човјека, те изградња Републике Српске као социјално одговорне Републике.

Он је рекао да је Градска организација СП Бањалука једна од најважнијих организација ове партије, јер је и најбројнија по чланству и по резултатима које је освајала на претходним изборима.

"Резултат Градске организације СП Бањалука константно расте из једног у други изборни циклус. СП је заступљена и чини значајан дио градске власти Бањалука и има велику одговорност за функционосање градске власти", истакао је Ђокић.

Ђокић је рекао да су у Социјалистичкој партији у току изборне активности које претходе одржавању 7. конгреса странке.

Предсједник Градског одбора СП Бањалука Раденко Комљеновић рекао је новинарима да ће на изборној конференцији бити изабрани кандидати за конгрес СП, кандидати за Главни одбор, Статутарну и Надзорну комисију, а изјасниће се и у вези кандидата за предсједника СП.

Извор: СРНА