latinica  ћирилица
20/05/2017 |  10:37 ⇒ 12:45 | Аутор: РТРС

Братунац: Због дивље депоније мјештани најављују блокаду путева (ВИДЕО)

Изградњом регионалне депоније на Црном врху код Зворника општине на подручју регије Бирач, међу којима и општина Братунац, обавезале су се да ће комунални отпад искључиво одвозити на ову локацију.
Братунац - Дивље депоније - Фото: РТРС
Братунац - Дивље депонијеФото: РТРС

Међутим, Општина Братунац и општинско предузеће „Градска чистоћа“ дио смећа одвозе на депонију која нема еколошку дозволу.

Мјештани насеља Јеловци у близини депоније истичу да су неколико пута указивали на овај проблем али безуспјешно.

Начелник општине Братунац Недељко Млађеновић није желио да говори о томе зашто у потпуности није испоштована одлука да се смеће вози на регионалну депонију.

Општински Еколошки инспектор Невенка Мајсторовић такође није жељела пред камеру, али нам је у неформалном разговору рекла да ова депонија нема еколошку дозволу.

Новоименовани директор локалног комуналног предузећа каже да још није упознат са свим детаљима у предузећу и каже да не зна да се смеће вози на спорну локацију

У Јавном Предузећу регионална депонија кажу да су упутили захтјеве свим локалним заједницама да се донесу одлуке о затварању свих локалних депонија

Уколико у Братунцу не дође до комуналног реда, мјештани насеља уз депонију најављују радикалније мјере, блокираће пут камионима, а најавили су и потписивање петиције.