latinica  ћирилица
19/05/2017 |  22:04 | Аутор: РТРС

Павић: Циљ ДНС-а на наредним изборима више од 100.000 гласова

Циљ ДНС-а је да на наредним парламентарним изборима освоји више од 100.000 гласова, више од 15 мандата у Народној скупштини Републике Српске и функцију предсједника Српске или члана Предсједништва БиХ, за шта је потребно око 15 до 20 одсто више гласова него на локалним изборима, изјавио је вечерас у Градишци предсједник странке Марко Павић.
Марко Павић - Фото: СРНА
Марко ПавићФото: СРНА

Павић је, који је у Градишци присуствовао изборној скупштини Општинског одбора ДНС-а, рекао да је задовољан резултатима овог општинског одбора странке и њиховим учешћем у локалној власти, истичући да је став ДНС-а да сви изабрани представници странке, од предсједника градских и општинских одбора до функционера у општинским управама или јавним предузећима, морају да прихвате одговорност за развој локалне заједнице и институција којима руководе.

"Ако то није случај, без обзира да ли је ријеч о члановима ДНС-а, ми такав рад не подржавамо", рекао је Павић новинарима након изборне скупштине.

Он је подсјетио да је ДНС у Градишци и на нивоу Републике Српске у коалицији са СНСД-ом и СП-ом, и да о крупним стварима настоје да се договоре.

Према његовим ријечима, један од основних програмских задатака ДНС-а је да чува национална богатства, ријеке, хидроцентрале, руднике и шуме, да би то остало будућим генерацијама.

На питање новинара да прокоментарише иницијативу опозиције за смјену Владе Српске, Павић је рекао да је "задатак опозиције да непрекидно ради да обори Владу и да дође на власт".

"Имали смо једну дестабилизацију не само у коалицији, него и уопште у Републици Српској, рекао бих навијача од којих су неки били за власт, неки за опозицију, неки за `Митал`, неки за РЖР /`Љубија`/. Друга нам дестабилизација не треба јер би то пуно људи одвукло од њихових активних послова, а бавили би се опет политикантством", рекао је Павић.

На изборној скупштини ДНС-а Градишка за предсједника Општинског одбора изабран је актуелни потпредсједник Скупштине општине Градишка Владимир Јанковић, који је на функцији предсједника градишког ДНС-а од 2009. године, а изабрани су и чланови Општинског одбора и делегати за изборну скупштину ДНС-а Републике Српске, која ће бити одржана 17. јуна у Бањалуци.

Јанковић је захвалио делегатима изборне скупштине на указаном повјерењу да и наредне четири године води ову странку у Градишци.

Он је истакао да је циљ ДНС-а у Градишци да формира још мјесних одбора на подручју општине, увећа чланство и ојача овај одбор.

"Желимо да кренемо да радимо за наредне парламентарне изборе. Предсједник Павић нам је дао задатак колико морамо да повећемо резултат у односу на локалне изборе - за десет до 15 одсто, што значи да морамо освојити минимум 2.900 гласова у Градишци, јер смо на локалним освојили 2.448", навео је Јанковић.

Изборној скупштини ДНС-а Градишка присуствовали су потпредсједник и секретар ДНС-а Драгомир Јовичић и Драгутин Родић, предсједник Регионалног одбора ДНС-а Дане Малешевић, начелник општине Градишка Зоран Аџић, који је и предсједник ОО СНСД-а Градишка, потпредсједник Уједињене Српске и народни посланик Славко Дуњић, народни посланик и предсједник ОО ДНС-а Козараска Дубица Дарко Бањац, представници СП-а.

Извор: СРНА