latinica  ћирилица
19/05/2017 |  20:15 ⇒ 20:19 | Аутор: РТРС

26. и 27. маја - "Мото Фест Бања Лука 2017"

Први фестивал овог типа у Босни и Херцеговини, биће одржан 26. и 27. маја 2017. године на тврђави Кастел у Бањој Луци.
Мото фест - Фото: РТРС
Мото фестФото: РТРС

У Фестивалу ће учествовати велики број бајкера из више од десет европских земаља, а поред фестивалског дијела, биће одржан и сајамски дио на којем ће се представити познати произвођачи мотора као што су Харлеy Давидсон, Yамаха, Сузуки, Мотто Гуззи и Дуцати.

За богат музички програм побринуће се девет бендова на двије бине. Првог дана посјетиоци ће моћи да чују Ултразвук, Јахаче магле, Tribute to EKV, Atheist Rap и Психомодо поп. Другог дана Фестивала наступиће Ултразвук, Joe Coule band, Azra tribute band, Ритам нереда и Ван Гог.

Главни организатор Фестивала је Мото клуб ''Стршљен'' а суорганизатори МК ''Joker'', МК ''Ендуро'', МК ''Веспа'', и Ауто клуб "Old timer". Подршку у организацији дали су Туристичка организација Града Бања Лука, Ауто-мото савез Републике Српске, Министарство унутрашњих послова Републике Српске и Град Бања Лука. Генерални спонзор је "Нектар пиво", а подршка је стигла и од многих других спонзора који су препознали квалитет Фестивала.

Генерални медијски спонзор Радио-телевизија Републике Српске обезбиједиће директан пренос догађаја. Циљ "Мото Феста Бања Лука 2017" је промоција мото спорта, скретање пажње на безбједност моториста у саобраћају, повећање и обогаћивање туристичке понуде Бањалуке, богат музички програм уз дружење са бајкерима из других земаља.

Фестивал има и хуманитарни карактер, па ће средства од томболе бити донирана Удружењу породица са четворо и више дјеце "Четири плус". Позивамо вас да посјетите Мото Фест и будете дио сјајне атмосфере. Улазнице се могу купити испред Робне куће "Боска" или на улазу у тврђаву Кастел.