latinica  ћирилица
19/05/2017 |  16:40 ⇒ 16:52 | Аутор: РТРС

Радојичић и Бодони: Рјешавање проблема гријања један од кључних приоритета

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је данас да је комунална инфраструктура, односно рјешавање проблема система даљинског гријања, један од кључних приоритета градских власти.
Бањалука - Радојичић - Бодони - Фото: СРНА
Бањалука - Радојичић - БодониФото: СРНА

Он је у разговору са амбасадором Француске у БиХ Клер Бодони најавио да би Скупштина града наредне седмице требало да донесе одлуку о уласку у изградњу новог постројења "Топлане", у пројектованом износу од 35 милиона КМ, наводи се у саопштењу из Градске управе.

Радојичић је додао да су напори нове градске администрације усмјерени на свеукупни развој Бањалуке, поготово када је ријеч о привлачењу нових инвестиција и отварању града према региону и ЕУ.

Он је упознао Бодонијеву да је Бањалука покренула номинацију за улазак у трку за добијање статуса Европске пријестонице културе 2024. године, те да је с тим циљем оформила посебан тим и савјет за праћење реализације овог пројекта.

"Бањалука ће послије ових, почетних корака, наредне године поднијети и званичну апликацију за стицање овог статуса", нагласио је Радојичић.

Он је навео да Град Бањалука у ову трку не улази само због стицања таквог статуса, већ и што би, прије свега, сам процес кандидатуре унаприједио културни живот највећег града Српске.

Извор: СРНА