latinica  ћирилица
19/05/2017 |  16:28 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Ђокић: Изградња пута финансирана средствима Владе Српске (ВИДЕО)

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је данас у Шипову да је изградња пута Бујадница-Натпоље у дужини од пет километара финансирана средствима Владе Српске и да је завршен ради људи који живе у овим шиповачким насељима да би им био олакшан приступ кућама.
Шипово - Петар Ђокић - Фото: СРНА
Шипово - Петар ЂокићФото: СРНА

"Мотивисани смо жељом да пут буде изграђен ради људи који живе у овим насељима, али и да буде омогућен повратак становништва које се са ових подручја раселило за вријеме ратних збивања", рекао је новинарима Ђокић, након свечаности поводом завршетка радова на путу Бујадница-Натпоље.

Он је истакао да је пут изграђен ради бржег приступа Спомен-комплексу у којем се налази војничко гробље изграђено у част погинулим борцима у одбрамбено-ослободилачком рату са подручја три општине, гдје је сахрањен 61 борац Војске Ррпублике Српске и гдје се налази и мјесно партизанско гробље.

"Овим смо показали поштовање према породицама погинулих бораца, као и према онима који су се жртвовали за Републику Српску. Захвалан сам и начелнику општине Шипово Милану Ковачу, који је много радио на реализацији овог пројекта", додао је Ђокић.

Он је нагласио да је пут Бујадница-Натпоље дио пројекта изградње путева у општини Шипово, који би у наредном периоду требало да буду настављени.

Говорећи о састанку са Ковачем и руководством општине Шипово, Ђокић је рекао да је било ријечи о подршци Владе Српске започетим привредним активностима и о иницијативама које има ова локална заједница.

"Ту прије свега мислим на природне ресурсе које би могли наставити да користимо за развој овог краја. То је дрвопрерађивачка индустрија, енергетика, гдје би могли градити мале хидроенергетске објекте, али и минералне сировине - бетонит и гипс", навео је Ђокић.

Он је напоменуо да ће у наредних 15 дана у Шипово довести инвеститора који би требало да изврши процјену могућности инвестирања у производњу и прераду гипса.

"Говорили смо о убрзању активности на изградњи мањих хидроелектрана или да концесионарима који то не могу да обаве буду раскинути уговори и додијељени другима. Било је ријечи и о изградњи путева и реализацији осталих инфраструктурних пројеката", рекао је Ђокић.

Ковач је изразио захвалност Ђокићу и предсједнику Републике Српске Милораду Додику који су схватили значај пута Бујадница-Натпоље.

"Још једном је Влада Републике Српске показала да води рачуна о свима који су стварали Републику Српску. Овај пут повезује велико подручје које има економске ресурсе", рекао је Ковач.

Он вјерује да ће у сарадњи са Владом Српске бити реализована инвестиција у области прераде гипса.

Извор: РТРС/СРНА