latinica  ћирилица
19/05/2017 |  15:46 ⇒ 20:19 | Аутор: РТРС

У суботу нестабилно са кишом (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ у суботу се очекује промјенљиво облачно и нестабилно са кишом, пљусковима и грмљавином.

Пријеподне ће бити сунчано и топло, током дана нестабилно уз пљускове са грмљавином, а биће и услова за локалне непогоде уз јаче пљускове, са јаким, олујним вјетром, понегдје са градом, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током ноћи у већини крајева очекује се киша, на југу слабијег интензитета.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, јужног и југозападног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од седам до 13 степени, а највиша дневна од 19 до 25 степени Целзијусових.

У недељу, 21. маја, биће свјежије и облачно са кишом, која ће бити јача пријеподне, током дана очекује се разведравање и сунчани периоди, а крајем дана могућа је краткотрајна киша.

Јутарња температура ваздуха биће од седам до 14 степени, а највиша дневна од 16 до 21 степен, на југу до 24 степена Целзијусова.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас је било претежно сунчано и топло.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница 10 степени, Чемерно 18, Хан Пијесак 19, Калиновик 20, Гацко 21, Мраковица и Невесиње, Купрес 22, Ливно и Соколац 23, Требиње 24, Билећа, Неум, Рудо, Сарајево и Сребреница 25, Мркоњић Град, Рибник, Бијељина, Србац, Дрвар, Градачац, Јајце и Зворник 26, Фоча, Шипово, Бањалука, Бихаћ, Бугојно, Добој, Груде, Мостар, Приједор, Сански Мост, Столац, Тузла и Чапљина 27, Вишеград 28 и Зеница 29 степени Целзијусових.

Извор: СРНА