latinica  ћирилица
19/05/2017 |  15:38 ⇒ 15:43 | Аутор: РТРС

Гело предао акредитивна писма Матарели

Амбасадор БиХ у Италији Јосип Гело предао је акредитивна писма италијанском предсједнику Серђу Матарели и изразио очекивање да ће Италија наставити да помаже БиХ у процесу стицања статуса кандидата за чланство у ЕУ.
Сарајево - Гело - Матарели - Фото: СРНА
Сарајево - Гело - МатарелиФото: СРНА

Гело је захвалио Италији за помоћ и подршку БиХ у евроатлантским интеграцијама, истичући да је улазак БиХ у ЕУ стратешки циљ и приоритет у спољној политици.

Он је нагласио да перспектива чланства у ЕУ има покретачку снагу за позитивне демократске, политичке, економске и социјалне промјене које се дешавају у БиХ, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Гело је пренио италијанском предсједнику поздраве од чланова Предсједништва БиХ и истакао да су двије земље до сада имале врло добру сарадњу на билатералном и мултилатералном плану и узајамно се подржавале.

Матарела је, пожељевши добродошлицу амбасадору, рекао да је БиХ за Италију пријатељска земља са којом жели да јача пријатељске односе.

Предсједник Италије је пожелио амбасадору успјех у раду и нагласио да је отворен за све облике сарадње од заједничког интереса за двије земље.

Извор: СРНА