latinica  ћирилица
19/05/2017 |  15:11 ⇒ 17:25 | Аутор: РТРС

И.Сарајево- Филозофском факултету признање изврсности (ВИДЕО)

У оквиру Дана Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, данас је промовисано 175 дипломаната, 19 магистара и 45 мастера.
Филозофски факултет Универзитета Источно Сарајево - Фото: РТРС
Филозофски факултет Универзитета Источно СарајевоФото: РТРС

Уз обиљежавање крсне славе, Светог Јована Богослова и низ културних активности, сутра ће на овом факултету бити одржан и научни скуп.

Воља, знање, упорност – све то краси Маријану Драгичевић која је са просјечном оцјеном 9,89 завршила основни студиј математике и рачунарства. 

- Сигурно да је било потребно и много рада и труда, али сматрам да се радом и упорношћу може све постићи. Не постоје границе за оно што можемо постићи, а тај труд се исплати - истакла је најбољи студент Маријана Драгичевић.

Међу награђеним студентима је и Дамјана Трифковић која је завршила студиј разредне наставе.

- Оно што могу поручити је да се увијек исплати трудити и учити. Знање стичемо сами за себе, а не за друге, тако да ће се увијек наћи неко ко ће препознати труд и рад - рекла је Дамјана.

И Маријана и Дамјана настављају даље усавршавање. Као и Филозофски факултет у Палама који је од скромних почетака израстао у наставног и научног гиганта са око двије хиљаде студената и 17 студијских програма. У процесу су лиценцирања још једног.

- Планирамо да када лиценцирамо студијски програм за француски језик и свјетску књижевност да будемо компатибилни са Паотјеом и да имамо прве заједничке дипломе Универзитета у Источном Сарајеву и Универзитета у Поатјеу - нагласила је декан Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Драга Мастиловић.

Међународна афирмација и препознатљивост и када је ријеч о настави, али и науци, један су од циљева управе факултета који се може похвалити добром сарадњом са више свјетских универзитета. То је и циљ читавог Универзитета у Источном Сарајеву који је и данас добио лијепу вијест од европске асоцијације за праћење квалитета научно-истраживачког рада.

- Уврштени смо у круг универзитета који могу да користе знак и грб изврсности. Ми ћемо то сада користити на свим нашим званичним документима, тако да ћемо бити препознатљиви као они универзитети који се баве истраживачким радом и имају резултате - истакао је ректор Универзитета у Источном Сарајеву Радослав Грујић.

Уз низ културних и других активности, у оквиру Дана Филозофског факултета сутра ће бити одржан и научни скуп "Наука и стварност".