latinica  ћирилица
19/05/2017 |  15:04 ⇒ 15:09 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Какве су поруке иза одласка директора "Арселор Митала" код Изетбеговића?

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упитала је какве поруке стоје иза одласка генералног директора "Арселор Митала" Зеница код бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића, који и није надлежан за привреду.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановићева је упитала да ли има ту политичких порука и да ли можда не стоји нешто друго иза овог сусрета, баш након што Народна скупштина није прихватила одлуку Владе о продаји акција у Рудницима жељезне руде "Љубија" израелској компанији.

"Ми у Републици Српској се морамо сабрати и циљано спроводити одређене активности", рекла је Цвијановићева новинарима у Модричи.

Она је оцијенила да је неусвајањем ове одлуке пропуштена добра прилика за развој, ново запошљавање, безбједност.

"Вољела бих да гријешим, али нисам сигурна да су постојећа радна мјеста заштићена оваквим функционисањем једног таквог заједничког предузећа, али и начина како се понаша `Митал`", истакла је Цвијановићева.

Она је изразила жаљење што су радници злоупотријебљени и што су морали да протестују, јер нико није желио, нити је имао намјеру да угрожава постојећа радна мјеста.

"Наше опредјељење је било да се отворе нова радна мјеста. Зашто би некоме требало то да смета?", упитала је Цвијановићева и поновила да је Владу у цијелој причи мотивисала нова развојна димензија и прилика за ново запошљавање.

Према њеним ријечима, од почетка је било познато да одлука може бити или не усвојена, али да се тај ризик морао носити, с обзиром на то да тај поступак више није могао бити у оквиру Владе, јер је понављан више пута.

"Био је покушај, није успио. Жао ми је", рекла је Цвијановићева.

Извор: СРНА