latinica  ћирилица
19/05/2017 |  14:32 ⇒ 14:59 | Аутор: РТРС

Вишковић: Владу бира и смјењује скупштинска већина

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Радован Вишковић оцијенио је да је данашњи захтјев ПДП-а да парламент смијени Владу Српске класична замјена теза, јер Владу Српске бира и смјењује скупштинска већина.
Вишковић Радован - Фото: РТРС
Вишковић РадованФото: РТРС

Вишковић је оцијенио да ПДП-а и опозиција немају ту већину, и да смјена Владе уопште није у њиховој надлежности. Он је додао да ће опозиција у Српској тему смјене Владе спиновати наредних дана и говорити о такозваним "црним књигама" и својом иницијативом за смјену владе која представља "промо материјал" са нетачним подацима.

Додао је да покретачи питања смјене Владе замајавају јавност у Српској како би сакрили чињеницу да немају већину на нивоу БиХ, у Савјету министара и Парламентарној скупштини што је, како је рекао, потврдио и посланик у Парламентарној скупштини Садик Ахметовић.

Вишковић је нагласио да опозиција, не само да све чини да отежа Влади са нивоа БиХ и Савјета министара, већ гдје год је то могуће настоји да заустави новац која би могао ићи за добробит грађана. Закључио је да би било добро да постоји законско рјешење за смјену опозиције, јер она функционише на преварама и лажима.

Извор. СРНА