latinica  ћирилица
19/05/2017 |  14:21 | Аутор: РТРС

Вучић: Идеја "Велике Албаније" опасна по стабилност

Предсједник Владе Србије Александар Вучић и предсједавајући Комитета Државне Думе Руске Федерације за међународна питања Леонид Слуцки размотрили су ситуацију у региону Западног Балкана и изразили бригу због идеје тзв. "Велике Албаније", указавши на опасност коју она носи по регионалну стабилност.
Александар Вучић - Фото: СРНА
Александар ВучићФото: СРНА

Александар Вучић је нагласио опредјељење Србије за политику која региону доноси мир и сарадњу, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Вучић је такође истакао да Србија, с обзиром на остварени економски напредак, жели да унаприједи економску сарадњу са Русијом и да се очекује да учешће српских министара на Санктпетербуршком форуму почетком јуна буде прилика за разговоре о конкретним облицима сарадње.

Током разговора о унапређењу политичке и економске сарадње двије земље, Вучић је захвалио и на разумијевању које Русија показује за ставове и политику Србије, не одступајући од принципијелног става да поштује територијални интегритет и не призна једнострано проглашену независност Косова.

Леонид Слуцки је оцијенио да односу двије земље посебан допринос даје парламентарна сарадња и најавио јаче повезивање у тој области.

Најавио је званичну посјету Србији предсједника Државне Думе Руске Федерације Вјачеслава Володина за 5. јун, наводи се у саопштењу.

Извор: РТС