latinica  ћирилица
19/05/2017 |  13:50 | Аутор: РТРС

Ђоковић се поново жалио на терене у Риму

Многи тенисери били су незадовољни теренима на Мастерсу у Риму, а најгласнији међу њима био је Новак Ђоковић.
Новак Ђоковић - Фото: Getty Images
Новак ЂоковићФото: Getty Images

Најбољи српски тенисер у петак игра четвртфинале на Централном терену "Форо Италика" против Хуана Мартина дел Потра, а тај меч затвара вечерњи програм и неће почети прије 21 час.

Ђоковић је неколико пута од почетка турнира говорио како би требало направити промјене у одржавању шљаке, а сада је поновио да је за то потребно више времена.

- Не знам како је на другом стадиону, али нисам чуо много позитивних коментара. Централни терен такође није какав је некада био - рекао је Ђоковић.

Новак је рекао да у престоници Италије не раде на прави начин јер би требало да терен буде отворен током читаве године.

- Шљака је врло деликатна подлога. Како би била у најбољем стању, како би подлога била стабилна, мора да се на њој игра најмање три мјесеца прије турнира. Терен би требало да се користи свакодневно у том периоду. Нажалост, у Риму традиционално имамо овакве проблеме - рекао је Ђоковић.

Он је истакао да је касно нешто мијењати када почне такмичење.

- Људи који одржавају терену дају све од себе. Добри су момци и стварно се труде, али када турнир крене, не постоји много тога што можете да учините. Организатори треба да поставе терен мјесецима прије почетка Мастерса, а колико сам разумио, два највећа терена се не користе много. На њима се игра само три-четири недјеље прије турнира, али иначе не. Наравно да не можете да очекујете онда да ће терен бити добар - додао је Новак.

Рафаел Надал није био толико незадовољан, али и он истиче како је квалитет подлоге слабији него на другим мјестима.

- Не знам, терени нису лоши, али нису ни најбољи на туру. Међутим, нису толико лоши, зар не? То је добар терен, али је истина да је онај у Монте Карлу невјероватан, баш као и у Барселони. У Мадриду је послије плаве шљаке много побољшана подлога - потпуно су је реновирали. Прије плаве шљаке, терен није био добар, али је од тада направљен велики напредак. Не знам шта се овдје догађа током године, али је лакше одржавати терен ако клуб ради током читаве сезоне. Ипак, нису толико лоши - добри су, али не и савршени - закључио је Надал.

Извор: Б92