latinica  ћирилица
19/05/2017 |  13:23 ⇒ 19:49 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Опозиција је дошла до политичког дна

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је да данашња изјава предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића да може бити "ућуткан неким средствима, можда, ликвидацијом", показују да је опозиција дошла до дна, да више није способна да води политику, већ само показује лични очај.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

"Свако ко је имао било какву дилему види да је то потез очајника који више нема шта јавности да понуди, осим да прича такве глупости како му неко пријети или ће му пријетити ликвидацијом или слично", рекла је Цвијановићева у Модричи, коментаришући Бореновићеву изјаву да "предсједник Републике Српске Милорад Додик можда спрема његову ликвидацију", као и иницијативу опозиције за смјену Владе.

Премијер Српске тврди да је опозиција "политичка олупина, група очајника" која више нема шта да каже грађанима, те да су све радили наопако. Према њеним ријечима, у Сарајеву су прокоцкали велику прилику да се тамо боре за интересе Републике Српске, да кажу шта су интереси Српске и да буду сервис грађанима Српске, али су сви ти врли министри из Српске који тамо сједе, истовремено, сервис грађанима Федерације БиХ.

Цвијановића је рекла да би Бореновићу, лидеру НДП-а Драгану Чавићу и осталим опозиционарима који позивају Додика на вербални дуел то одговарало јер би им, како је нагласила, порасла цијена с обзиром на то да би расправљали са предсједником Републике и СНСД-а, партије која је дупло већа од свих њихових заједно.

Цвијановићева је данас изјавила да не вјерује да у политичком Сарајеву и институцијама које дјелују у том граду постоји истинско опредјељење за борбу против тероризма, нити за санкционисање оних који су одлазили на страна ратишта. Рекла је и да високи представник у БиХ Валентин Инцко годинама прича исту причу против Српске и брани своје и промашаје политике људи који стоје иза њега.

Извор: СРНА