latinica  ћирилица
19/05/2017 |  13:10 ⇒ 16:30 | Аутор: РТРС

Ланако организује академију за програмирање: Шанса за запослење

Компанија Ланако представила је нови пројекат "Ајтивити софтверска академија​", који има за циљ да образује и припреми стручни кадар. Конкурс за прву академију овог типа ће бити отворен од 19. маја до 30. јуна, а моћи ће се пријавити сви који имају завршену средњу школу и жељу да се баве програмирањем.
Ланако-прес конференција - Фото: РТРС
Ланако-прес конференцијаФото: РТРС

Полазници ће научити да се баве програмирањем, а некима ће бити понуђено запослење у компанији Ланако, ако успјешно прођу кроз све тестове и задатке током академије која ће трајати 30 радних седмица, по осам часова дневно.

"Сви кандидати морају имати завршену средњу школу и жељу да се баве програмирањем. Пожељно је да кандидати познају основе рада на рачунару и енглеског језика", рекао је менаџер сектора за едукацију компаније "Ланако" Александар Црновчић.

Академија базира наставу на принципима дуалног образовања и укључује комбиновану едукацију и практичан рад.

"Укупан циклус смо подјелили у три етапе. У првој ће кандидати радити у пару, у другој у тимовима по четири и у трећој у тимовима по осам људи. Тиме ћемо потпуно да припремимо полазнике да владају програмирањем", истакао је Бранко Перишић, редовни професор на Факултету техничких наука у Новом Саду и водећи ментор на ITivity академији.

Тим едукатора чине искусни универзитетски наставници и стручњаци запослени у компанији LANACO, компетентни и мотивисани да на полазнике пренесу знања и вјештине употребљиве од самог почетка професионалн

Од кандидата се, како је наглашено, очекује да уложе вријеме и труд, а све остале трошкове софтверске академије, покрива Ланако.

У првом циклусу биће примљена 24 кандидата, а настава би требало да почне 4. септембра.