latinica  ћирилица
19/05/2017 |  11:21 | Аутор: РТРС

Сирија Американцима: Нисте нас застрашили

Сирија је осудила напад коалиционих снага, предвођених САД, на провладине снаге на истоку земље, поручивши да неће бити "застрашени". Реаговала је и Русија.
Сирија бомбардовање (Фото: Синхуа) -
Сирија бомбардовање (Фото: Синхуа)

Амерички авиони су у четвртак гађали конвој провладиних снага који се кретао ка гарнизону у близини границе с Јорданом.

"Овај дрзак напад такозване међународне коалиције разоткрива лицемјерство њихових пријетњи да се боре против тероризма", пренијела је сиријска државна телевизија ријечи неименованог војног извора. Како тврди, у нападу је убијено неколико војника и причињена је материјална штета.

Коалиција, предвођена САД, у саопштењу је навела да је погодила "прорежимске снаге...које су представљале пријетњу по САД и партнерске снаге".

Војни извор на страни сиријске владе изјавио је данас да је у том ваздушном удару погођена "једна од њихових војних тачака", не наводећи детаље, јавила је сиријска државна телевизија.

У ваздушном нападу у четвртак касно увече убијено је неколико људи и нанесена материјална штета, рекао је исти, неименовани извор, истакавши да то омета напоре сиријске војске и њених савезника у борби против Исламске државе.

Замјеник руског министра спољних послова Генадиј Гатилов изјавио је да је ваздушни напад Вашингтона на провладине снаге у Сирији "апсолутно неприхватљив" и да представља кршење сиријског суверенитета. Гатилов је истакао да амерички напад неће помоћи у напорима да се изнађе политичко рјешење за сукоб у Сирији, преноси Ројтерс.

Извор: Танјуг