latinica  ћирилица
19/05/2017 |  09:17 ⇒ 09:18 | Аутор: РТРС

Уједначене шансе за трофеј Евролиге

ЦСКА, Олимпијакоса, Фенербахчеа и Реал Мадрида имају једнаке шансе да освоје трофеј Евролиге на Фајнал-фору у Истанбулу, закључак је тренера у најави утакмица.

Бранилац титуле првака Европе ЦСКА и Олимпијакос од 17.30 отварају полуфиналне дуеле Евролиге, док два и по сата касније играју Фенербахче и Реал Мадрид.

Српски тренер из Фенербахчеа Жељко Обрадовић жели корак напред у односу на прошлу годину како би дошао до свог деветог пехара Евролиге, баш у Истанбулу, гдје је освојио први са Партизаном 1992.

"Искуснији смо у односу на претходне двије године, посебно јер смо прошле играли финале. Нема фаворита и изненађења, свако има шансу. Реал Мадрид има девет титула шампиона Европе, ЦСКА седам, а Олимпијакос три", рекао је Обрадовић на званичној конференцији за медије у Истанбулу.

Бек Фенербахчеа Богдан Богдановић жели да заборави пораз из прошлог финала од ЦСКА послије продужетака.

"Морамо да заборавимо шта се дешавало у прошлости. Полуфинале је специфично, на Фајнал-фору сви осјећају другачији осјећај. Морамо да будемо фокусирани и радимо ствари за које смо се спремали цијеле сезоне", рекао је српски репрезентативац.

Тренер Реал Мадрида Пабло Ласо истиче да статистика и претходни резултати не играју важну улогу уочи завршнице.
"Сваки Фајнал-фор је прича за себе. Изгубили смо четири пута од Фенербахчеа у претходних пет мечева, па шта? То је статистика, кога занима... Сутра је нови меч и размишљам само о њему, нема фаворита", наводи Ласо.

Тренер ЦСКА Димитрис Итудис нагласио је значај полуфинала против Олимпијакоса.

"Сви причају да играмо полуфинале, а у суштиниски је као финале. После маратонске сезоне, много повреда и прилагодавања на нови систем, сада је дошао на ред на завршницу. Драго нам је што имамо шансу да бранимо трофеј и имамо обавезу према великој организацији ЦСКА да дамо све од себе и стигнемо до циља", казао је Итудис.

Московљани ће против себе имати тим из Пиреја који је у прошлости знао да им нанесе болне ударце на завршним турнирима Евролиге, последњи пут у полуфиналу пре две године преокретом на крилима Василиса Спанулиса.

"Заборавили смо ту утакмицу, сада су другачији услови. ЦСКА је шампион Европе, ми се враћамо на Фајнал-фор послије годину дана паузе и ствари су са психолошке стране другачије", закључио је тренер Олимпијакоса Јанис Сфаропулос.

Извор: Б92, Танјуг