latinica  ћирилица
19/05/2017 |  08:28 | Аутор: РТРС

Несметано одвијање саобраћаја на већини путева

У Републици Српској јутрос се несметано саобраћа на већини путева, а на граничним прелазима нема дужих чекања, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Режим одвијања саобраћаја од данас ће бити измијењен на дионици магистралног пута Власеница-Хан Пијесак један, због изградње подземног далековода.

У току је санација коловоза кроз град Требиње, на дијелу магистралног пута М-6. Теретни саобраћај из правца Љубиња усмјерава се на кружном току десно, па преко Улице требињских бригада и Каменог моста према Билећи, а из правца Билеће лијево преко Каменог моста и Улицом требињских бригада.

Због изградње кружног тока, режим одвијања саобраћаја измијењен је на раскрсници у Милићима, на дионици магистралног пута Коњевић Поље-Милићи и регионалног пута Милићи-Зелени Јадар.

Режим саобраћаја измијењен је на дионицама магистралног пута Приједор-Ламовита, Козарац-Ламовита, Ламовита-Ивањска и Ивањска-Шарговац, ради ископа сондажних јама.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб актуелне су повремене обуставе саобраћаја у трајању од пет до 15 минута, у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

Деминерски радови изводе се на дионици регионалног пута Сребреница-Скелани, у мјесту Крагљиводе. Од 8.00 до 16.00 часова саобраћај се обуставља 30, а пропушта 10 минута.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, петља "Маховљани" затворена је за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, локалитет Маховљанске петље, од 23.00 до 5.00 часова актуелне су обуставе саобраћаја до максимално 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је на магистралном путу Клашнице један-Прњавор, због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта ангажованих на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор, и то у периоду од 7.00 до 19.00 часова.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и дионици Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном траком, наизмјенично.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Федерацији БиХ фреквенција возила јутрос је умјереног интензитета, осим дионица у градским центрима гдје је у јутарњим часовима саобраћај појачан.

Због санације оштећења у мјесту Доњи Тичићи на регионалном путу Биљешево-Какањ саобраћај ће бити обустављан од 9.00 до 15.00 и од 17.00 до 21.00 час. Од 21.00 до 9.00 часова и од 15.00 до 17.00 часова возила ће саобраћати наизмјенично, једном траком.

Због радова на деминирању од 7.00 до 17.00 часова на снази су повремене получасовне обуставе саобраћаја на магистралном путу Требиње-Иваница /Бобовишта/.

Дуже колоне возила повремено се формирају на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања, због радова који још трају на подручју Хрватске.

Извор: Срна