latinica  ћирилица
19/05/2017 |  08:21 ⇒ 18:45 | Аутор: РТРС

Највећа застава Републике Српске од данас на Равној Романији

Припадници најелитнијих специјалних јединица Војске Републике Српске из протеклог рата поставиће данас највећу заставу Републике Српске на највећи јарбол на Равној Романији и позвати на јединство српског народа у очувању Српске.
Припреме за постављање највеће заставе Републике Српске на Романији - Фото: РТРС
Припреме за постављање највеће заставе Републике Српске на РоманијиФото: РТРС

Повод за постављање ове заставе је братимљење бораца и ветерана, припадника специјалних јединица из Одбрамбено-отаџбинског рата на скупу коме ће присуствовати и грађани Сарајевско-романијске регије.

Предсједник Организационог одбора овог скупа и ратни командант елитне специјалне јединице Дринског корпуса "Вукови са Дрине", Милан Јоловић - Легенда, рекао је да ће постављању заставе на Равној Романији присуствовати представници елитних специјалних јединица Војске Српске: "Вукови са Дрине", "Вукови са Вучјака", "Пантери" из Бијељине, "Бијели вукови" са Пала, "Гарде" из Шековића, Специјалне јединице "Пеша" из Брчког и Специјалне јединице "Манда" из Угљевика.

Застава ће бити постављена у 15.00 часова на локалитету Равна Романија, уз магистрални пут Сарајево-Подроманија-Зворник, код скретања за Манастир Светог Георгија на Равној Романији.

Извор: СРНА