latinica  ћирилица
18/05/2017 |  18:56 ⇒ 19/05/2017 | 10:06 | Аутор: РТРС

Убиство сарајевских Ромеа и Јулије- злочин с потписом ШЕВА! (ВИДЕО)

Прошле су 24 године како је на Врбања мосту, у покушају бијега из Сарајева, убијено двоје младих – Муслиманка Адмира Исмић и Србин Бошко Бркић. Упркос доказима, за злочин је одмах, громогласно оптужена српска војска. Годинама касније – услиједило је признање након којег је о кривцу, Сарајево заћутало. И за ову ликвидацију одговорни су припадници злогласне муслиманске ратне терористичке јединице ШЕВЕ. Још један сарајевски злочин без казне!
Гроб Бошка и Адмире - Фото: РТРС
Гроб Бошка и АдмиреФото: РТРС

Заједно су расли испод Требевића! Заљубљено, сањали заједничке снове! Сањали их, годину и у ратном безнађу. Но снови у Сарајеву, Бошку су постајали мора! Како је својевремено казивао и најбољи му пријатељ међу “непријатељима” Исмет Бајрамовић Ћело, штитио је Бошка од разних физичких насртаја.

А онда је, као и многим Србима прије и послије њега, на Бошкову адресу стигао полицијски позив за “исљеђивање”. А од њега “заштите” није било. И рок од 72 сата. Умјесто у полицијску станицу, одлучио се Бошко за бијег. Кренула је с њим и Адмира. 

"То да пође била је њена одлука. Мислила је да је љубав јача и од смрти", говори Недрета Исмић, Адмирина мајка.

На обје стране Миљацке били су Бошкови предратни другови. Обећали им безбједан излаз. Но, на Врбања мосту, тада ничијој земљи, сустигли су их снајперски хици.

Бошко и Адмира

"Видио сам их 300 метара одозго како иду и читава је линија знала, сваки војник да они прелазе, да прелази једна муслиманка и један Србин и вјерујте да никад нико није пуцао с ове стране", каже Саша Богдановић Бошков друг.

Али јесте, са друге стране. Са зграде Стелекса, односно сарајевског Електротехничког факултета.

"Два кратка рафала. Бата је одмах погинуо, а Адмира је умрла након 15 – 20 минута", свједочи још један Бошков друг, Милкан Гојковић.

Претходно, рањена Адмира допузала је до мртвог Бошка, да га посљедњи пут загрли. Ни свједочења очевидаца, нити смртоносни погоци у леђа, нису сметали сарајевским спин "талентима" да убице одмах пронађу - на српској страни.

Искривљена слика, одаслата је у свијет. Ваљда да потплаћени новинари утврде монструозно конструисано градиво, тијела убијених 7 дана лежала су на сарајевском асфалту.

Истина је, мислили су тада, закопана са Бошковим и Адмириним тијелом, које је са ужареног асфалта, умјесто "глумаца" у униформама међународних мировњака, евакуисала српска страна.

Тек много касније, процурило је признање. Бошка и Адмиру, убили су припадници Шева. 

И онда Херенда наставља признањима о убиству цивила приликом покушаја преласка Врбања моста. То су чувени сарајевски Ромео и Јулија гдје је он гађао из правца бившег локалитета зграде Стелекса и одатле усмртио једно, па друго заједно са својим партнером у злочинима, извјесним Шошићем", открио је Един Гараплија, бивши агент АИД-а. 

Прва Шева – Неџад Херенда "пропјевао" је ово АИД-овом агенту Гараплији одмах послије рата. Но баждарено сарајевско правосуђе његов пјев склонило је у ладицу. А моћници "прву Шеву" у Холандију.

Тек прије који дан за Херендом је расписана Интерполова потјерница и то за убиство резервиста у Великом парку. За убиство Бошка и Адмире, међутим, још ни истрага отворена није!