latinica  ћирилица
18/05/2017 |  18:41 | Аутор: РТРС

Ђоковић о Ролан Гаросу без Федерера: Веома мудро

Новак Ђоковић каже да његов велики ривал Роџер Федерер веома мудро и паметно доноси одлуке, истакавши да Швајцарац и те како зна шта ради.

Рекордер по броју освојених Гренд слемова са 18 пехара са највећих турнира одлучио је да прескочи сезону турнира на шљаци, па га ни другу годину заредом нећемо гледати на Ролан Гаросу.

Роџер је прошле године, јер се није опоравио од повреде, био принуђен да прекине низ који је почео још 1999. године, када је по први пут наступио у Булоњској шуми.

- Знате, он је веома мудар када је потребно донијети одлуку. Свакако зна шта ради. Такође, истовремено је свјестан да су му шансе за велике трофеје далеко веће на бржим подлогама. Нисам превише изненађен одлуком да прескочи Френч Опен. Притом, одиграо је и значајан број мечева, у којима је био сјајан - каже Новак.

Федерер је пропустио и посљедњих шест мјесеци прошле сезоне због операције кољена, али је већ у јануару још једном одушевио свијет – побиједивши Рафаела Надала у финалу Аустралиан Опена.

То је ипак био само почетак, пошто су услиједиле титуле и на Мастерсима у Индијан Велсу, односно Мајамију.

Управо у повреди, као и чињеници да никада није био превелики специјалиста, али ни љубитељ, за шљаку, лежи и највећи дио његове одлуке да се у потпуности концентрише за свој омиљени турнир – Вимблдон.

На теренима Олд Ингланд Клаба могао би да сруши још један рекорд, јер тренутно са Питом Сампрасом дијели прво мјесто са највише шампионских трофеја.

- Потпуно је логично, јер то је подлога на којој се осјећа најлагодније - закључио је Ђоковић.

Извор: Б92