latinica  ћирилица
18/05/2017 |  18:31 ⇒ 22:08 | Аутор: РТРС

Представници компанија најављују нову битку за Љубију (ВИДЕО)

Дан након гласања о продаји Љубије, ни Митал ни Израелска компанија се не повлаче – и једни и други и даље су заинтересовани за куповину РЖР Љубија. Будући да је пропало неколико тендера и непосредни одабир купца, најављује се продаја акција Љубије преко берзе.
РЖР Љубија - Фото: РТРС
РЖР ЉубијаФото: РТРС

Приватизација државног капитала у РЖР Љубија није пропала – то већ данас поручују и Арселор Митал и Израел Инвестмент група.

И једни и други већински пакет у Љубији виде у својим рукама, само треба сачекати да Влада открије на који начин ће те акције сада ићи у продају. Јуче јесу изгубили битку, каже Евгениј Зотов, али рат још није готов.

Из Арселор Митала захваљују радницима, синдикату и ДНС-у, јер су заједно, како кажу, учинили добру ствар. Ни они не одустају од борбе за Љубију.

Израел Инвестмент група тврди да је три пута покушала да пошаље стручњаке у Омарску, да се установи како се тамо послује, а Арселор Митал их је, кажу, спријечио у томе. Митал жели да задржи монопол на цијене, мишљење и одлуке у Управном одбору, поручује Зотов. Да ствари нису чисте, каже, показују и протести радника.

Из Митала одговарају да су они и даље, најбољи понуђач за Љубију. 

Уморни од вишемјесечног претреса, што медијског што скупштинског, актери се, судећи према непромијењеним ставовима, припремају за оно што тек слиједи.

А то би, бар према најавама из Владе, могла бити продаја акција на берзи. У том случају, каже Зотов, цијене, али и обавезе према Љубији, биле би знатно смањене.

И директор Митала очекује одлуку Владе, након које би се прича звана “Љубија", коначно могла привести крају.