latinica  ћирилица
18/05/2017 |  17:01 ⇒ 19/05/2017 | 12:00 | Аутор: РТРС

Додик за Печат: Иницијатива опозиције за опозив Владе неће проћи ни дневни ред (ВИДЕО)

Иницијатива опозиције за опозив Владе Републике Српске, неће проћи ни дневни ред Посебне сједнице Народне скупштине, изјавио је за Печат предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

"Ми нећемо гласати, а неће гласати ни ДНС, неће гласати Социјалистичка партија, неће гласати СНСД и неће гласати један број посланика око нас за тај дневни ред. И знате колико ће имати -25. Замислите људи који крену са 25 гласова да руше Владу, а за то треба 42 гласа", рекао је Додик и додао: "Али хајде да причамо о Влади Републике Српске. Жељка Цвијановић је одличан премијер, поштена жена- ништа јој не можете приписати, бори се. Веома је упорна у одбрани интереса Републике Српске. Поносан сам на њу кад одемо негдје у инострнаство, како брани интересе Републике Српске".

У наредном периоду очекује да ће клуб посланика СДС-а у Народној скупштини напустити још два посланика.

"Кога ви заступате? Бјеже вам посланици. Немате онај број посланика који сте имали на почетку и хоћете да имате уважавање. Које уважавање? Па ви сте губитници. Још два посланика из СДС-а ће сад изаћи", изјавио је Додик у интервјуу за РТРС.

Тврди да то што Народна скупштина није подржала одлуку Владе о продаји акција РЖР Љубија неће пољуљати владајућу коалицију СНСД-а, ДНС-а и СП-а.

"Ми остајемо, наравно, у коалицији са ДНС-ом. То није спорно. Ја сам са господином Павићем разговарао дан прије", напомиње предсједник Српске.

Предсједник Додик каже да је јучерашњом одлуком Парламента Српске, ипак, пропуштен посљедњи тренутак да Српска добије шансу за развој рударства, оживљавање рудника Љубија и нова радна мјеста.

"Ми смо разумјели да на крају нећемо имати већину. Та велика прича како ми нешто јуримо, наравно да смо ми били заинтересовани због интереса Републике да дође до тог трансфера и тих развојних шанси и наравно да сам с неким људима о томе причао", каже Додик.

Предсједник Српске је демантовао спекулације о наводној куповини посланика Народне скупштине да би гласали за продају акција РЖР Љубија.

"Како неко мисли да сад неко узме из буџета 100.000 КМ и некоме да да гласа. То су све глупости унешене у у овај загађени јавни простор због фрустрираних типова који су то радили на тај начин", сматра Додик.

ЈОШ ЈЕДНА ВЕЛЕИЗДАЈА СРПСКЕ У САРАЈЕВУ

Додик је рекао да има информацију да је Савјет министара БиХ, на захтјев муслимана, донио одлуку да је за стављање на "црну листу" фирми и лица која су у додиру са терористичким организацијама потребна сагласност Предсједништва БиХ, упозоривши да је то велеиздаја Српске и невиђени пренос надлежности који угрожава безбједност.

"Када ће муслимански члан Предсједништва БиХ дозволити да се неко од муслимана стави на 'црну листу'", упитао је Додик, додавши да има сигурно десет таквих фирми и десетине оних који су били на сиријском ратишту и који треба да буду стављени на ту листу, а нису.

Он је навео да је јутрос добио ту информацију из које јасно произилази да је почињена још једна издаја интереса Републике Српске.

Предсједник Српске је упозорио да је то велеиздаја министара из Савеза за промјене који сједе у Савјету министара и ништа не чине осим што праве штету Републици Српској.

"Питам се какви су то министри који мјесецима немају ни скупштинску већину? Имају ли бар мало одговорности? Још не знамо колико су само штете и издаја начинили Републици у протеклом времену, а они нешто причају о скупштинској већини и раду Владе Српске. Могли би за промјену мало да се окрену себи, да виде како их напуштају посланици", рекао је Додик за РТРС.