latinica  ћирилица
18/05/2017 |  16:59 | Аутор: РТРС

Говедарица: Зауставити приче којима се шири страх код грађана

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица тврди да лидери СНСД-а Милорад Додик и СДА Бакир Изетбеговић не могу да опстану на политичкој сцени један без другог, те поручио да зауставе приче којима шире страх код грађана, умјесто да им омогуће бољи живот и перспективу у будућности.
Вукота Говедарица - Фото: РТРС
Вукота ГоведарицаФото: РТРС

"Опет је кренуо медијски обрачун Додика и Изетбеговића. И то се увијек дешава када је пољуљан политички рејтинг једног од њих или обојице", рекао је Говедарица.

Он каже да Изетбеговић и Додик треба да "зауставе медијски рат којим желе да скрену пажњу јавности с горућих економских проблема".

"Они морају да виде како да се омогући перспектива за све грађане у БиХ, како Република Српска и Федерација БиХ не би остале само празне љуштуре са старим становништвом", рекао је Говедарица за Фену, преносе медији.

Он је нагласио да је питање ревизије пресуде БиХ против Србије у Међународном суду правде у Хагу завршено, што је "велики Изетбеговићев пораз", на шта је указивао и онда када је ревизија затражена, јер, како тврди, такво размишљање води ка политичком дебаклу.

"БиХ може да живи само на дејтонским принципима, који омогућавају мир и стабилност, као основне претпоставке да се гради бољи живот за грађане и њихов опстанак на овим просторима", закључио је Говедарица.

Извор: Срна