latinica  ћирилица
18/05/2017 |  16:55 ⇒ 19:04 | Аутор: РТРС

Караматић: Инцко ће за 10 ћевапа намлатити шта вам Бог хоће

На извјештај високог представника у БиХ Валентина Инцка који данас подноси Савјету безбједности УН-а реаговао је Марио Караматић, предсједник ХСС-а и делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.
Валентин Инцко - Фото: РТРС
Валентин ИнцкоФото: РТРС

Инцко је у свом извјештају о стању у БиХ, између осталог, констатовао да "у Федерацији БиХ, хрватске странке настављају да се се залагају за "федерализацију" БиХ, што све више имплицира даље етничке подјеле земље на три или четири "федералне јединице", од којих би једна имала хрватску већину".

На овај извјештај оштро је реаговао Караматић наводећи да су овакве Инцкове тезе "апсолутно очекиване, с обзиром на то да он већ годинама покушава да проводи унитаристичку политику коју заговара дио политичкога Сарајева и апсолутно очекивано уколико имамо у виду да је, у посљедњих неких девет година, Саудијска Арабија ОХР-у уплатила преко 600.000 КМ".

Караматић је навео да би Инцку најбоље било "да настави да спава као што је спавао до сада, јер његове тезе немају апсолутно никакавог смисла".

Поменуо је и Инцков осврт на посљедње засједање ХНС, иако, како Караматић наводи, на ХНС-у није постојала никакава изјава која у било ком контексту доводи у питање суверенитет и цјеловитост БиХ.

"Господин Инцко је један мали смијешни лик који ће за десет ћевапа у пола сомуна с луком намлатити шта вам Бог хоће. Отприлике, то је моје мишљење о њему", рекао је Караматић за Н1.

Извор: Н1