latinica  ћирилица
18/05/2017 |  16:21 ⇒ 17:36 | Аутор: РТРС

У Зворнику почело обиљежавање Дана Града (ВИДЕО)

Манифестацијом Цртамо свом граду, у којој су учествовали малишани из дјечијег вртића Наша радост у Зворнику је почело обиљежавање Дана Града - 21. маја. Четвородневну манифестацију отворио је градоначелник Зворника Зоран Стевановић, а првог дана одржана је и атлетска улична трка у којој је учествовало више од хиљаду основаца и средњошколаца.
Зворник -  Малишани обиљежавају Дан града - Фото: РТРС
Зворник - Малишани обиљежавају Дан градаФото: РТРС

Допринос обиљежавању Дана Града дало је и неколико стотина зворничких малишана. Својим порукама и цртежима украсили су главну градску улицу и побрали симпатије суграђана. 

Уживали су данас и љубитељи атлетике. У 22 трке у обје конкуренције учествовало је више од 1.000 ученика из Зворника, Бијељине и Власенице. 

"Млади све више и више учествују оваквим тркама и ово је за овај град веома лијепа манифестација", рекла је Николина Драгутиновић из Атлетског клуба "Дрина Зворник".

Афирмација Зворника и стваралаштва његових суграђана главни је циљ овогодишње манифестације.

"Желимо да с нашим суграђанима подјелимо овај важан и велики датум. (13:03-13:08) И желимо његовим свакодневним уређењем и уљепшавањем и стварањем комплетно бољих услова да наше суграђане оставимо на овим просторима", изјавио је Зоран Стевановић, градоначелник Зворника.

Низом културних, забавних и спортских садржаја биће обиљежени седми по реду "Дани града", а манифестација се завршава 22. маја, када ће бити одржана свечана академија.