latinica  ћирилица
18/05/2017 |  16:09 | Аутор: РТРС

Бањалука- У току санација Зеленог моста

У Бањалуци је почела санација Зеленог моста у насељу Обилићево, која ће обухватити замјену дотрајалих дијелова армирано-бетонске конструкције, пјескарење, фарбање и замјену свих кородираних дијелова, због чега ће саобраћај преко моста бити обустављен све док трају радови.
Зелени мост у Бањалуци (фото: commons.wikimedia.org) -
Зелени мост у Бањалуци (фото: commons.wikimedia.org)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је ријеч о санацији моста који има своје габарите, те да се не може говорити о његовом проширењу како би имао двије саобраћајне траке.

В.д. начелника Одјељења за саобраћај и путеве у Градској управи Славиша Сандић изразио је очекивање да ће радови бити завршени до краја јуна, те позвао грађане на опрез и стрпљење.

- До завршетка радова, обустављен је саобраћај преко моста, а возачи могу користити алтернативне правце - рекао је Сандић.

Он је додао да се тражи и рјешење за мост у насељу Пријечани, који је направљен након што је стари срушен у поплавама 2014. године, а који још није употребљив, јер није задовољио пробно оптерећење.

- Представници Вода Српске су нам на посљедњем састанку рекли да су средства предвиђена за овај мост потрошена, те очекујемо да нам доставе пресјек стања како бисмо имали податке какво је тренутно стање и који су елементи уграђени - рекао је Сандић.

Према његовим ријечима, у буџету града издвојено је 100.000 КМ за стављање овога моста у функцију.

Извор: СРНА