latinica  ћирилица
18/05/2017 |  15:42 ⇒ 15:44 | Аутор: РТРС

Лавров: "Нема тајни" у америчким медијским извјештајима

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекао је данас да он "не види тајне" у америчким медијским извјештајима о безбједносној пријетњи "Исламске државе", а коју је пренио амерички предсједник Доналд Трамп прошле седмице.
Сергеј Лавров - Фото: РТРС
Сергеј ЛавровФото: РТРС

"Колико се ја сјећам, можда један или два мјесеца раније, Трампова администрација забранила је лаптопове из седам блискоисточних земаља и то је било директно повезано са опасношћу од тероризма", рекао је Лавров новинарима у Никозији.

Он је додао да ту не види никакве тајне.

Медији у САД су раније пренијели да амерички званичници разматрају увођење забране уношења електронских уређаја и на летовима из неких европских земаља.

Лавров је ово рекао у Никозији, гдје учествује на засједању Комитета министара Савјета Европе, чије ће теме бити борба против тероризма, миграције и заштита људских права.

Лавров је данас након састанка са кипарским колегом Јоанисом Касулидисом рекао да ЕУ треба да прекине праксу једностране игре што се тиче Русије.

"Односи између ЕУ и Русије нису задовољавајући. Ми смо заинтересовани за наставак нормалног дијалога, заснованог на једнакости и узајамном поштовању", рекао је Лавров.

Извор: СРНА