latinica  ћирилица
18/05/2017 |  12:47 ⇒ 12:53 | Аутор: РТРС

Највећа застава Републике Српске од сутра на Равној Романији

Припадници најелитнијих специјалних јединица Војске Републике Српске из протеклог рата поставиће сутра највећу заставу Републике Српске на највећи јарбол на Равној Романији и позвати на јединство српског народа у очувању Српске.
Застава Републике Српске - Фото: РТРС
Застава Републике СрпскеФото: РТРС

Повод за постављање ове заставе је братимљење бораца и ветерана, припадника специјалних јединица из протеклог одбрамбено-отаџбинског рата на скупу коме ће присуствовати и грађани Сарајевско-романијске регије.

Предсједник Организационог одбора овог скупа Милан Јоловић Легенда рекао је Срни да ће постављању заставе на Равној Романији присуствовати представници елитних специјалних јединица Војске Српске: "Вукови са Дрине", "Вукови са Вучјака", "Пантери" из Бијељине, "Бијели вукови" са Пала, "Гарде" из Шековића, Специјалне јединице "Пеша" из Брчког и Специјалне јединице "Манда" из Угљевика.

Јоловић наглашава да је једина порука са овог скупа позив на политичко јединство представника српског народа у Сарајеву и Бањалуци.

"Позивамо представнике политичких партија да буду јединствени у очувању Републике Српске и да им ми, ветерани из елитних специјалних јединица, будемо узор и примјер сарадње и очувања највећег нашег блага - слободе српског народа и Републике Српске", поручио је Јоловић, ратни командант елитне специјалне јединице Дринског корпуса "Вукови са Дрине".

Он је позвао грађане Сарајевско-романијске регије да присуствују постављању највеће заставе Републике Српске на Равној Романији и скупу братимљења ветерана специјалних елитних јединица Војске Републике Српске из одбрамбено-отаџбинског рата.

Планирано је да застава буде постављена сутра у 15.00 часова на локалитету Равна Романија, уз магистрални пут Сарајево-Подроманија-Зворник, 300 метара од скретања за Манастир Светог Георгија на Равној Романији, наведено је из Организационог одбора.

Извор: Срна