latinica  ћирилица
18/05/2017 |  11:31 | Аутор: РТРС

Трамп "олакшао" Цукерберга за двије, а Гејтса за милијарду долара

Пет стотина најбогатијих људи на свијету изгубило је укупно 35 милијарди долара након пада вриједности акција на берзама у САД и другим земљама 17. маја због скандала у вези са администрацијом америчког предсједника Доналда Трампа.

Један од оснивача компаније "Фејсбук" Марк Цукерберг изгубио је двије милијарде долара. Богатство милијардера сада износи 62,3 милијарде, док су акције "Фејсбука" пале за 3,3 одсто.

Џефри Безос, који се налази на челу компаније "Амазон", за 1,7 милијарди долара је "сиромашнији" и укупна вриједност његове имовине сада износи 81,9 милијарди долара.

Најбогатији човјек на планети Бил Гејтс изгубио је, према процјенама, милијарду долара, јер су акције компаније "Мајкрософт" појефтиниле за два одсто.

У овом тренутку, његова имовина се процјењује на 86,8 милијарди долара.

Како наводи агенција "Блумберг", укупно богатство највећих милијардера износи 4,9 билиона долара.

Администрација америчког предсједника Доналда Трампа налази се на удару медија и дијелова обавјештајне заједнице САД због, до сада, недоказаних оптужби да су руски хакери помагали Трампову изборну кампању.

У политичком фокусу су и тврдње неименованих извора да је Трамп одао неке обавјештајне тајне руском министру спољних послова Сергеју Лаврову у вези са "Исламском државом".

Извор: Срна