latinica  ћирилица
18/05/2017 |  11:06 | Аутор: РТРС

Даница Максимовић 28. маја отвара "Театар фест Добој 2017"

Глумица Даница Максимовић 28. маја отвориће 18. "Театар фест Добој 2017" у оквиру којег ће до 2. јуна бити одиграно шест представа у извођењу позоришта из региона.
"Театар фест" у Добоју - Фото: РТРС
"Театар фест" у ДобојуФото: РТРС

Током манифестације наступиће респектабилне позоришне куће, рекла је директор Центра за културу и образовање Добој Вукосава Софренић.

Стручни сарадник добојског Центра за културу Војо Чакаревић рекао је да је ове године било пријављено 25 представа од којих су шест изабране као провјерене и код публике популарне.

"На неки начин настојали смо да то буде отклон ка комедији, али не нужно", рекао је Чакаревић, који најављује учешће познатих глумачких имена.

У добојском Центру за културу и образовање првог дана фестивала биће изведена представа "Индиго", у извођењу "Будва-град театра" и "Смарт студија" из Београда.

Другог такмичарског дана, 29. маја, публици ће се представити Народно позориште Републике Српске представом "Подвала", а 30. маја, глумци зеничког Босанског народног позоришта извешће представу "Глухо доба".

Четвртог такмичарског дана, 31. маја, наступиће "Керекеш театар" из Вараждина са представом "Скупштина", а дан послије глумци београдске "ГМР продукције" извешће представу "Прича се по граду".

Посљедњег дана фестивала, 2. јуна, глумци Градског позоришта "Јазавац" из Бањалуке ће у ревијалном програму одиграти представу "Пиџама за шесторо".

Представе ће пратити стручни жири Владо Керошевић, Јованка Стојчиновић Николић и Гордана Васић.

Цијена појединачне карте за представе у такмичарском дијелу је седам КМ.

Пратећи програм овогодишњег Театра је изложба "Бијели гавран", Борка Мочевића из Приједора.

"Театар фест Добој 2017" биће свечано отворен 28. маја у 19.00 часова.

Генерални спонзор Театра је Адико банка, а покровитељ Град Добој.

Извор: Срна