latinica  ћирилица
18/05/2017 |  10:35 ⇒ 11:38 | Аутор: РТРС

Вулинов одговор на пријаву: Нисте ме уплашили!

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин изјавио је поводом кривичне пријаве коју је "Удружење бранитеља домовинског рата 91" поднијело против њега Државном тужилаштву Хрватске и Јавном тужилаштву Србије, да пријетње нису уплашиле ни њега нити српски народ.
Александар Вулин - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВулинФото: ТАНЈУГ

"Због истине којој свједочим о буђењу нацизма у Европи, о повратку усташтва у Хрватској уз подршку и пристанак власти до сад су ми пријетили разни сљедбеници усташа и неофашисти, а ево сада и удружења хрватских бранитеља", рекао је Вулин.

Он је истакао да су му до сада пријетили прогоном, смрћу, а сада и судовима.

"Истина коју свједочим о стотинама хиљада убијених у Другом свјетском рату и протераних у грађанским ратовима на просторима бивше Југославије не могу никога да повреде. У истини нема мржње, она је таква каква јесте и мора да спријечи да се страшни злочини над српским народом никада више не понове", навео је Вулин у писаној изјави.

Вулин је поручио да у истини нема мржње и да је "она таква каква јесте и мора да спречи да се страшни злочини над српским народом никада више не понове", саопштено је Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије.

"Сви они који ми прете смрћу, прогоном и судовима морају да знају да нису уплашили мој народ, нису уплашили моје претке и самим тим никада неће уплашити ни мене", поручио је Вулин.

Он је поручио да ће свједочити истину коју је рекао - да је "Блајбург највеће место окупљања фашиста у Европи, а да је Томпсон усташа који пева усташке песме које су срамота сваког људског бића".

"Нисте ме уплашили", поручио је Вулин.

Удружење хрватских бранитеља Домовинског рата поднијело је Државном тужилаштву Хрватске и Јавном тужилаштву Србије, кривичну пријаву против Александра Вулина, министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питање Владе Србије.

Како се наводи, пријава је поднијета за кривично дјело увреде, клевете и срамоћења. У саопштењу се истиче да је Вулин изјавио да је недавна комеморација у Блајбургу "највећи скуп фашиста и неонациста у Европи" који се спроводи "под покровитељством хрватског Сабора".

Такође, у Удружењу сматрају "скандалозним" што је Вулин за пјевача Марка Перковића Томпсона рекао да је усташа и да у својим пјесмама слави убиства српских цивила.

Извор: Агенције